м.Ніжин, вул.Братів Зосим, 6
(04631)7-19-06

10:09
Засідання ерудит-клубу «Унікальність української мови»

«Мови – це важливо!» - саме цей вислів ЮНЕСКО обрала гаслом Міжнародного дня рідної мови, який щорічно відзначається в усьому світі  21 лютого. Для нас, українців,  це гасло сьогодні особливо актуальне, бо саме в умовах військової агресії зі сторони росії, прийшло розуміння того, що втрата народом своєї мови – це втрата не лише власного обличчя, а й втрата унікальності власної душі. Тож давайте не забувати, що збереження мови не просто залежить від кожного з нас, а є нашим обов’язком, своєрідним внеском у збереження світової культурної спадщини. Давайте вивчати та удосконалювати нашу мову!

22 лютого 2023 року, у рамках заходів Програми розвитку та функціонування української мови «Сильна мова – успішна держава», для бібліотекарів закладів загальної середньої освіти Міським центром професійного розвитку педагогічних працівників організовано та проведено засідання ерудит-клубу «Унікальність української мови».

Учасники обговорили тернистий шлях нашої мови до вільного незалежного існування, питання лінгвоциду та утисків української мови за роки її становлення. Проговорили про унікальні риси та факти нашої рідної мови, що вирізняють її серед інших мов. У ході засідання презентовано найпопулярніші вебсайти та вебплатформи для вивчення та удосконалення української мови. Наступним етапом зібрання було проведення  інтелектуальної гри, під час якої команди змагалися у рівні володіння українською мовою, знаннях про національні звичаї та культуру нашого народу.

Шкільні бібліотекарі підсумували, що українська мова не перестає дивувати й захоплювати багатством словника, безмежністю форм і милозвучністю, тому нам є ще над чим працювати у мовному питанні.

Матеріали ерудит-клубу:

Презентація "Унікальність української мови"

Презентація "Ерудит-клуб"

Презентація "Говоримо, пишемо, читаємо  українською правильно"

 

 

 

Переглядів: 109 | Додав: foodosvitanizhyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar