м.Ніжин, вул.Братів Зосим, 6
(04631)7-19-06

14:07
Відновлюємо ресурсний стан шкільних бібліотекарів

Бути в ресурсі, як це? Чому його важливо підтримувати та відновлювати, у тому числі в професійній діяльності,  та як це робити? Із метою оволодіння знаннями з цієї тематики бібліотекарем Міського центру професійного розвитку педагогічних працівників Ніжинської міської ради Людмилою Іващенко організовано зустріч бібліотекарів ЗЗСО.

      Під час тренінгу з теми «Як відновити та зберегти ресурс у професійній діяльності в умовах воєнного часу», проведеного психологом Міського ЦПРПП Світланою Желєзняк 19 жовтня 2022 року, присутні практично попрацювали над уміннями розуміти себе, відстежувати свої стани та вміти їх контролювати, використовуючи вправи «Подарунок», «Перетворення», «Метелик», «Самотурбота».  

       Важливим у професійній діяльності шкільних бібліотекарів є знання культури рідного краю та володіння й удосконалення лексичного запасу мовлення. Мовна гра «Скажи «паляниця» допомогла натренувати вміння правильно та чітко вимовляти різні звуки й букви, адже недарма скоромовки в народі називають ще й чистомовками. Ці коротенькі віршики змогли добряче підняти настрій, а також картки зі словами допомогли здобути нові знання та перевірити одне одного на кмітливість.

      Для досягнення результату тренінгу, використано один із різновидів арттерапії – ізотерапія, яка є хорошим способом розслабитися, прислухатися до себе, зануритися у свій внутрішній світ, позбавитися негативних переживань. Учасниці натхненно створили Янгола-охоронця для України.

   Ніхто не знає напевно, коли завершиться війна. Тому всі ми маємо навчитися жити, працювати під час війни й бути ефективними. Стан стресу – це відірваність від реальності. Стан адаптації дає нам можливість раціонально приймати рішення та ефективно діяти відповідно до ситуації задля найшвидшої перемоги України.

 

Переглядів: 226 | Додав: foodosvitanizhyn | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar