м.Ніжин, вул.Братів Зосим, 6
(04631)7-19-06

12:00
У Ніжині запрацював Центр професійного розвитку педагогічних працівників

 

З 1 вересня в Україні почали діяти міські комунальні Центри професійного розвитку педагогічних працівників. Такий запрацював і у Ніжині. Тижнем раніше відбувся конкурс на визначення його очільника і дану посаду займатиме Інна Олексіївна Кривенко.
Саме з нею журналісти видання Нежатин і поспілкувались, аби дізнатись, яким вона бачить подальшу роботу центру.

Вона зазначила, що основним завданням організації на сьогодні є допомога й підтримка педпрацівників.

 

«Наш центр буде узагальнювати та поширювати інформацію про можливості професійного розвитку освітян: програми підвищення кваліфікації, вебресурси та інші інструменти, які зможуть стати в пригоді для їхнього професійного зростання. Щоби надати корисну й достовірну інформацію, ЦПР буде підтримувати бази даних (суб’єктів підвищення кваліфікації, педагогів-наставників, супервізорів тощо), – коментує Інна та зазначає, що Ніжинський центр має допомагати педпрацівникам зорієнтуватися серед пропозицій суб’єктів підвищення кваліфікації, допомогти зробити вибір, зрозуміти, на якому рівні зараз вони перебувають та яких цілей прагнуть досягти і яким шляхом.
Передбачається, що після того, як педпрацівник за допомогою консультанта визначиться з особистими цілями, той також може допомогти з вибором стратегій досягнення цих цілей (форм професійного розвитку), як, наприклад: участь певному у тренінгу, опрацювання відповідної літератури, отримання допомоги коучінга тощо.

Яким на Вашу думку має бути результат за перший рік роботи центру?
«Ми перед собою ставимо ціль – це підтримка наших ніжинських педагогів. Вважаю, що для них має полегшитись вибір проходження підвищення кваліфікації, бо до цього часу педагоги не проходили підвищення кваліфікації на базі нашого університету. В планах є підписати із закладом договір. Ще одним вагомим плюсом від створення центру є те, що освітяни стануть більш згуртованими і матимуть змогу на відповідному освітянському рівні зустрічатись і проводити зустрічі, обмінюючись досвідом», – відповідає Інна Кривенко.

Своїми враженнями поділилась і працівниця центру, бібліотекар Людмила Іващенко:
«Створення центру – важливе рішення для всіх освітян. Як бібліотекар, дуже хотіла б, аби в нас був сучасний бібліотечний центр. Це зараз дуже потрібно. Це сучасне видання міститиметься на комп’ютерних носіях, і вміщає в собі величезну кількість інформації, зібраної із журналів та книг по різним освітніх напрямках. За наявності такої бази, ми мали б доступ до вкрай потрібної інформації для педагогів».

Зазначимо, що в Центрі працюватимуть 5 консультантів, по яким зараз проходить конкурсний відбір, практичний психолог, секретар та техпрацівники.
Ніжинський центр консультуватиме із питань:
• планування та визначення траєкторії професійного розвитку;
• проведення супервізії;
• розроблення документів закладу освіти;
• впровадження компетентнісного, особистісно орієнтованого, діяльнісного та інклюзивного підходів у навчанні;
• застосування нових освітніх технологій;
• організація освітнього процесу за різними формами, у тому числі з використанням технологій дистанційного навчання.

 

 

Переглядів: 143 | Додав: foodosvitanizhyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar