м.Ніжин, вул.Братів Зосим, 6
(04631)7-19-06

16:34
Тренінг BLS (Basic Life Support, Базова Підтримка Життя), Bleeding Сontrol. Надання домедичної допомоги.

    18 січня 2022 року Світланою Желєзняк, психологом Міського ЦПРПП Ніжинської міської ради, було організовано тренінг для асистентів учителів інклюзивного навчання ЗЗСО, асистентів вихователів в інклюзивних групах ЗДО м. Ніжина.

     Тренінг BLS (Basic Life Support, Базова Підтримка Життя), Bleeding Сontrol провела Віта Леонідівна Щокіна, парамедик медичного батальйону "Госпітальєри", інструкторка з тактичної медицини та домедичної допомоги ГО "Дозір "Крук", членкиня ГО "Спілка операторів та інструкторів з першої допомоги та тактичної медицини", інструкторка з тактичної медицини Міністерства оборони України, наразі отримала кваліфікацію Basic Life Support (BLS) Європейської ради реанімації (ERC), кандидатка в інструктори.

      Зберегти життя до приїзду медиків – завдання для вчителів і дуже бажане для всіх батьків та і самих дітей, а для цього необхідно володіти певними знаннями та навичками. Деталізуємо теми  тренінгу, де Віта Леонідівна продемонструвала дії, які можуть допомогти дитині чи дорослій людині до приїзду карети швидкої:

  • розпізнавання ознак зупинки кровообігу;
  • проведення серцево-легеневої реанімації;
  • відновлення прохідності дихальних шляхів при обструкції стороннім тілом;
  • переведення постраждалого в безпечне положення;
  • зупинка критичної кровотечі;
  • перша домедична допомога при епілептичному нападі та утопленні.

    Безпека для дитини – один із головних принципів Нової української школи. Для того, щоб організувати безпечне шкільне середовище, педагогічні працівники мають володіти певними навичками. Одна з них – навичка домедичної допомоги.

    Перша домедична допомога – це першочергові дії, які потрібно зробити при нещасному випадку до прибуття медичних працівників. Інколи від цього залежить не тільки здоров’я, а й життя.

     Щиро дякуємо Віті Леонідівні Щокіній за важливі, корисні та цінні знання, вміння та навички з цієї актуальної тематики та дружню і комфортну атмосферу заходу. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.

Переглядів: 140 | Додав: foodosvitanizhyn | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar