м.Ніжин, вул.Братів Зосим, 6
(04631)7-19-06

13:38
STEM-освіта – наше теперішнє заради майбутнього

        25 листопада в Ніжинському ліцеї при НДУ ім. М. Гоголя відбулася важлива подія – презентація STEM-лабораторії. 
       У програмі заходу – огляд історії роботи ліцею в просторі STEM-освіти, демонстрація можливостей різних приладів: ультракороткофокусного інтерактивного проєктора, документ-камери, електронного мікроскопа, портативної цифрової лабораторії-метеостанції, 3D-ручки й 3D-принтера, цифрових вимірювальних комплексів для вивчення фізики та хімії, комплектів для занять із робототехніки. Ці та інші прилади, зокрема обладнання для сучасної фотолабораторії, ліцей отримав за кошти державного бюджету. Проте цього було замало. Початок роботи й функціонування STEM-лабораторії потребувало ремонту приміщення, меблів, їхнього комфортного пристосування до потреб учнів та учителів. Для облаштування лабораторії були об’єднані зусилля Ніжинської міської ради, Управління освіти, НДУ імені Миколи Гоголя, батьківської громадськості, зокрема,  кошти для виготовлення меблів у сумі 65 тис. грн було виділено з міського бюджету. Дуже приємною була спонсорська допомога від випускниці 2017 року Симонової (Брагиди) Софії. Значний внесок у реалізацію проєкту зробила депутат Ніжинської міської ради Наталія Радченко. Колектив ліцею щиро дякує всім, хто долучився до такої потрібної справи й створив новий освітній простір – інноваційний, перспективний.
        Гостями заходу була поважна делегація на чолі із міським головою Олександром Кодолою. У складі делегації – секретар Ніжинської міської ради Юрій Хоменко, заступники міського голови Сергій Смага та Ірина Грозенко, депутат обласної ради Наталія Копиця, ректор НДУ імені Миколи Гоголя Олександр Самойленко, начальник Управління освіти Валентина Градобик, директор Міського центру професійного розвитку педагогічних працівників Інна Кривенко, депутати Ніжинської міської ради, батьки, учителі. Така увага надзвичайно приємна, адже вкотре демонструє щирий інтерес до освітянських надбань.
     На заході були представлені й нові плани учнів та учителів ліцею: українсько-американський STEM-проєкт із виготовлення підводного дрону. Відомі підприємці та меценати Наталія Копиця та Сергій Охонько висловили бажання підтримати ідею матеріально. Тож, упевнені: проєкт очікує успіх!
       Підбиваючи підсумки, міський голова Олександр Кодола подякував колективу ліцею за змістовну зустріч та висловив сподівання, що лабораторія буде корисною для вчителів та учнів усього міста. Приєднуємось і ми, колектив ліцею, до такої думки й запрошуємо до STEM-лабораторії усіх потенційно зацікавлених осіб. Серед них можуть бути директори та учителі освітніх закладів для проведення методичних заходів або навчальних занять із використанням нового обладнання, учні – для занять із робототехніки тощо. Одним словом, усі, кому цікаві STEM-технології, адже наша лабораторія – результат спільної праці, який повинен слугувати усій громаді.
       Світ потребує STEM!

 

Переглядів: 154 | Додав: foodosvitanizhyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar