м.Ніжин, вул.Братів Зосим, 6
(04631)7-19-06

16:40
Стартувала Школа молодого педагога

         28 жовтня 2021 року стартувала Школа молодого педагога, метою якої є: сприяння професійному становленню молодого вчителя; формування потреби у безперервній самоосвітній діяльності; забезпечення професійної та психологічної підтримки; створення умов для взаємодії, партнерства, супроводу, обміну ідеями та освітніми практиками.             

      Перше засідання було присвячене темі «Формування компетентного педагога через створення системи безперервного професійного розвитку у контексті нового професійного стандарту».     
     У формі  вебінару Тетяною Левицькою, консультантом Міського ЦПРПП Ніжинської міської ради, опрацьовано з учасниками новий професійний стандарт педагога, надано рекомендації щодо його використання.
    Протягом онлайн-тренінгу Світланою Желєзняк, психологом Центру, було розглянуто топ-10 навичок, які будуть потрібні сучасному учителю;  ознайомлено із хронологією поколінь у західному світі. Більшу увагу зосереджено на поколінні Зет та Альфа – цифрове покоління та покоління смартфонів. Із учасниками було розібрано принцип «4К», креативне мислення, використання стратегій критичного мислення, про засоби спілкування, принципи побудови міжособистісних стосунків, 7 прийомів активного слухання. Надані практичні вправи та поради як протистояти емоційному напруженню.
Матеріали вебінару доступні за посиланнями:

"Професійний стандарт учителя", Тетяна Левицька

"Формування компетентного педагога через створення системи безперервного професійного розвитку у контексті нового професійного стандарту", Світлана Желєзняк

Переглядів: 220 | Додав: foodosvitanizhyn | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar