м.Ніжин, вул.Братів Зосим, 6
(04631)7-19-06

19:57
Психологічна самодопомога в умовах війни

    Насичений деньок п'ятниці видався у Світлани Желєзняк, психологині СпівДія Хабу Ніжина і Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників Ніжинської міської ради, адже 13 травня 2022 року вона у тренінговій формі надала психологічну підтримку волонтерам/-кам Ніжинської ТГ з теми «Психологічна самодопомога в умовах війни».

   Ситуація, у якій ми всі сьогодні опинилися, не є типовою. Тренерка наголосила, що у ненормальній ситуації кожна реакція є нормальною. Через індивідуальні особливості психіки кожна людина реагує на стрес, пов’язаний із війною, по-своєму.

     Присутні практично попрацювали над уміннями розуміти себе, відстежувати свої стани та вміти їх контролювати, використовуючи техніки для зниження стресу «4 стихії», тематичні техніки дихання, «Як усвідомити та відпустити хвилювання?». Отримали практичні рекомендації щодо психологічної самодопомоги.

    Ніхто не знає напевно, коли завершиться війна. Тому всі ми маємо навчитися жити під час війни й бути ефективними. Стан стресу – це відірваність від реальності. Стан адаптації дає нам можливість раціонально приймати рішення та ефективно діяти відповідно до ситуації задля найшвидшої перемоги України.







 

 

Переглядів: 102 | Додав: foodosvitanizhyn | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar