м.Ніжин, вул.Братів Зосим, 6
(04631)7-19-06

17:24
Працюємо над гармонізацією внутрішнього стану особистості

             04 липня 2022 року відбувся майстер-клас із Світланою Желєзняк, психологинею СпівДії Хабу Ніжина, МЦПРПП і Катериною Сілівоненко, практичною психологинею Ніжинська гімназія 14 Ніжинська міська рада із теми «Робота із пластичними матеріалами як гармонізація внутрішнього стану особистості» у дружній і комфортній атмосфері.

      Арт-терапія – це той спосіб зустрітися із собою, у якому не існує правильних чи неправильних речей, естетичних чи неестетичних. Тут не можна помилитися. Тут можна лише проявити себе. Робота з пластичними матеріалами, як і будь-яка арт-терапія, не має протипоказань і вікових обмежень, тут практично неможливо зробити помилку.

     Гнучкість, піддатливість пластичних матеріалів дозволила учасницям не тільки відобразити у своєму творі будь-які емоції, зокрема, страх, агресію, образу, а й змінити їх у процесі взаємодії, тобто дала можливість "регулювати емоціями". Варто зазначити, що будь-що створене людиною у метафоричній формі відображає її внутрішній світ. Через роботу з пластичними матеріалами (синельний дріт, солоне тісто і м’який пластилін) присутні майстер-класу осмислили те, що з ними відбувається і вибудували шляхи до зміни.

         Ось так, завдяки творчості можна не лише виготовити цікаві речі, а й зазирнути до закутків своєї душі.

 

Переглядів: 136 | Додав: foodosvitanizhyn | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar