м.Ніжин, вул.Братів Зосим, 6
(04631)7-19-06

15:52
Особливості спілкування в умовах воєнного стану

           У Всесвітній день батьків, 01 червня 2022 року, відбувся просвітницький захід із нашою психологинею СпівДія Хабу Ніжина, психологинею Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників Світланою Желєзняк із теми "Педагоги, батьки, діти. Особливості спілкування в умовах воєнного стану”.

       Повномаштабне вторгнення рф в Україну увійшло у наше життя... І стільки всього змінилося у ньому. Попри наше бажання захистити дітей від жахіть війни - вона лишається у їхній свідомості. Вони думають про неї, переживають за її хід, бачать її у снах, малюють на малюнках. І вони питають про неї нас, дорослих: чому на нас напали? що буде з нами? чи можемо померти? коли війна закінчиться? а де ми будемо жити, якщо наш будинок розбомблять? і т.д. Нам непросто самим із цими запитаннями, не на всі знаємо відповіді, про деякі не хочеться навіть думати.... Але водночас так важливо, щоб діти не були наодинці із запитаннями - і щоб вони могли з нашою допомогою знайти ті відповіді, які допоможуть бачити дорогу, по якій вони зможуть із нашою підтримкою пройти крізь усі ці випробування війни - і вийти з них мудрішими та сильнішими.

       Над цими питаннями, проблемами та шляхами їх вирішення працювали учасники заходу. Сподіваємося, що усі присутні, почувши поради, як підтримати і допомогти дитині і собі, у цей непростий час війни, зможуть скористатися ними при потребі.

Переглядів: 106 | Додав: foodosvitanizhyn | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar