м.Ніжин, вул.Братів Зосим, 6
(04631)7-19-06

09:16
Опановуємо навички ефективного спілкування

30 жовтня 2022 року Людмилою Іващенко, бібліотекарем Міського центру професійного розвитку педагогічних працівників Ніжинської міської ради, організовано тренінг для шкільних бібліотекарів із теми "Ефективне спілкування. Досягнення успіху", проведеного Світланою Желєзняк, психологом Центру. 

Чому дане питання актуальне? 

   В умовах діяльності бібліотеки Нової Української Школи спілкування набуває нового змісту: це не лише бесіда бібліотекаря з читачем у процесі видачі та повернення книги, а й специфічний комунікативний фон усієї інформаційно-бібліотечної діяльності. Ефективне спілкування в бібліотеці має орієнтуватися на те, щоб між усіма його у часниками складалися доброзичливі, етичні відносини. Однак далеко не завжди спілкування досягає своєї мети. Що ж таке ефективне спілкування, у чому полягають його критерії та які фактори визначають ефективність комунікації між людьми: з цим розбиралися  шкільні бібліотекарі за допомогою Світлани Желєзняк.

  Під час тренінгу пропрацьовані техніки: "Візуальне відчуття", "Дискусія", "Техніка активного слухання"; вправи "Так", "Передавання руху по колу". Сподіваємося, що знання, отримані учасниками під час заходу, дозволять розширити можливості встановлення контакту в різних ситуаціях спілкування, використовувати навички ефективного слухання, розширити діапазон творчих здібностей у професійній діяльності.

 

 

Переглядів: 205 | Додав: foodosvitanizhyn | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar