м.Ніжин, вул.Братів Зосим, 6
(04631)7-19-06

17:00
Арт-майстерня Т. Марущак «Використання  холдер-тримачів у корекційній роботі з подолання  психоемоційних порушень у дітей дошкільного віку"

                     

        17 лютого 2022 року Світланою Желєзняк, психологом Міського ЦПРПП Ніжинської міської ради, організовано арт-майстерню з ізотерапії Тетяни Марущак, практичного психолога ЗДО №17 «Перлинка» з теми «Використання холдер-тримачів у корекційній роботі з подолання психоемоційних порушень у дітей дошкільного віку» для практичних психологів ЗДО та асистентів вихователів в інклюзивних групах ЗДО міста Ніжина.
    Арт-майстерня була присвячена роботі з таким цікавим інструментом як холдер-тримач, який застосовують з напрямку ізотерапії у роботі з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку. 
    Ізотерапія - це напрямок арт-терапії, що застосовує у своїй роботі методи образотворчого мистецтва, використовується для зняття стресових станів, зниження рівня тривожності, агресивності, імпульсивності, психічної напруги, для корекції страхів і неврозів; підвищення самооцінки. Ізотерапія розвантажує нервову систему дитини, стимулює розвиток моторики, заспокоює.
             У роботі були використані такі техніки та вправи:

  • метафоричні м'ячі;
  • метафоричні картки "Нереальна реальність" автора Тетяни Василенко;
  • "Емоційні лінійки/шкали" автора Юрія Луценка;
  • малювання на холдер-тримачах в техніках: мандалотерапія, манкотерапія, кремо-монотипія.

    Захід пройшов у психологічно-комфортній та натхненній атмосфері. Щиро дякуємо тренеру за отримання корисних практичних навичок.

 

Переглядів: 500 | Додав: foodosvitanizhyn | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar