м.Ніжин, вул.Братів Зосим, 6
(04631)7-19-06

10:46
Літературний марафон "Єднаймо душі словом Кобзаря!"

Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників  запрошує всіх шанувальників українського слова долучитися до перегляду трансляції літературного онлайн-марафону пам’яті Тараса Шевченка «Єднаймо душі словом Кобзаря!», організованого в рамках Програми розвитку та функціонування української мови "Сильна мова - успішна держава".  Відеоролики будуть висвітлюватися на сторінці МЦПРП в соціальній мережі Фейсбук  8-10 березня. 

У заході взяли участь педагогічні працівники та близько 150 здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти м. Ніжина. У програмі онлайн-марафону: декламування поезій Тараса Шевченка та про Тараса Шевченка, виконання його творів різними мовами, авторська поезія, читання та інсценізації (мініатюри) уривків із творів,  музичні номери та ще багато цікавого.

Велика спадщина Тараса Шевченка зігріта любов’ю до України, пройнята ненавистю до ворогів та закликом до боротьби, що є особливо актуальним у наш час.

Засобами виразного читання учасники марафону висловлюють власне ставлення автора до зображеного у творах, розуміння глибини та багатогранності творчості геніального поета, її універсальності й позачасовості.

Тож, вшануймо  пам’ять велета духу, митця могутньої творчої сили - Тараса Григоровича Шевченка, поезія якого стала основою для створення української літературної мови!

Покликання на сторінку МЦПРПП у Фейсбуці

Список учасників літературного марафону з покликаннями на відео

Переглядів: 140 | Додав: foodosvitanizhyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar