м.Ніжин, вул.Братів Зосим, 6
(04631)7-19-06

12:21
"Ліки для спраглої душі": творча зустріч з ніжинською поетесою Ланою Місячною

06 березня 2023 року у Міському центрі професійного розвитку педагогічних працівників відбулася творча зустріч педагогів та бібліотекарів закладів загальної середньої освіти з ніжинською поетесою Ланою Місячною під назвою "Ліки для спраглої душі" (справжнє прізвище Світлана Лесик). Вона авторка поетичних збірок “Поклади пам’ять про мене у куточок свого серця” та “Коли думки минають свій рубіж”. ЇЇ твори публікували в альманахах “Квіти кохання”, “Напиши про війну” (2017), “За чашкою кави” (2019), була учасником всеукраїнського фестивалю ,,Дотиком душі”, який проходив у місті Чернігів.  Знають ніжинку Лану Місячну і в інтернет-проекті “Народ UA”, де публікують найкращі поетичні твори сучасників.

 Поезія Лани Місячної, за відгуками читачів та колег, неймовірно щира, по-жіночому ніжна і пристрасна,  а рядки її віршів написані з відкритою душею. Пані Лана зачитала власні вірші, серед яких останнім часом домінує тематика любові до України та реальних історій незламних борців за свободу нашої держави. Також авторка поділилася творчими задумами щодо написання великого прозового твору.

Дуже сподобався учасникам зустрічі і майстер-клас з  хусткування від поетеси. Україна багата своїми традиціями та звичаями, бо як не будемо берегти традиції, то не буде і нашої ідентичності. Способів пов’язування хустки в Україні було надзвичайно багато і всі вони різні та унікальні. Колись було обов’язком бабусь і мам передавати ці знання донькам.

Переглядів: 181 | Додав: foodosvitanizhyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar