м.Ніжин, вул.Братів Зосим, 6
(04631)7-19-06

15:32
Як шкільній бібліотеці з книгосховища перетворитися на діючу частину освітнього простору?

      Шкільні бібліотеки як обов'язковий структурний підрозділ НУШ є складником сучасного освітнього середовища. За концепцією НУШ кожна школа має у своїй структурі сучасну бібліотеку, яка стане ресурсним осередком і експериментальним майданчиком для учнів і вчителів, забезпечить вільний доступ до якісних електронних підручників, енциклопедій, бібліотек, лабораторій. В умовах швидких трансформаційних змін першочерговим завданням для шкільної бібліотеки є перетворення її з центру бібліотечних ресурсів і доступу до інформації в центр дослідження, відкриття, творчості та інноваційної педагогіки.

      З цієї наказу 8 лютого 2023 року проведено засідання спільноти шкільних бібліотекарів, на якому опрацьовано методичні рекомендації з «Абетки для директора», де зазначені вимоги до бібліотеки Нової української школи, основні завдання та шляхи їх реалізації. У ході обговорення цієї теми учасники дійшли до спільних думок про те, що сучасний бібліотечний простір – це не тільки простір для книг та інших носіїв інформації, а й простір для користувачів, їхнього спілкування, активності та творчості. 

   Як приклад активності, яку можна провести в шкільній бібліотеці, учасникам засідання було запропоновано інтерактивну гру-вікторину до Дня безпечного Інтернету. Бібліотекарі пригадали правила  безпечного користування Інтернетом, можливі загрози та шляхи захисту від небезпеки в мережі.

Матеріали засідання :

Презентація "Місце та роль шкільної бібліотеки у розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах загальної середньої освіти" (відповідно до критеріїв та вимог інституційного аудиту)

Презентація «Інтелектуально-розважальна вікторина «Безпечний Інтернет»

 

 

 

Переглядів: 445 | Додав: foodosvitanizhyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar