м.Ніжин, вул.Братів Зосим, 6
(04631)7-19-06

10:16
Зустріч практичних психологів ЗЗСО із фахівцями ІРЦ

    10 листопада 2021 року на базі Інклюзивно-ресурсного центру Ніжинської міської ради відбулася зустріч практичних психологів закладів загальної середньої освіти із фахівцями ІРЦ щодо налагодження тісної співпраці.
Валентина Ступак, директорка ІРЦ, у своєму виступі на тему «Організаційно-методичні засади діяльності інклюзивно-ресурсного центру в забезпеченні права осіб з особливими освітніми потребами на здобуття якісної освіти» ознайомила з правовим аспектом діяльності закладу, розкрила основні завдання інклюзивно-ресурсного центру, наголосила на важливості ранньої діагностики та раннього корекційного втручання, розглянула системний кваліфікований супровід дітей з ООП, зупинилася на особливостях психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послугах центру. 
Комплексна психолого-педагогічна оцінка розвитку дитини є кінцевим результатом процесу оцінювання в ІРЦ, що орієнтує фахівців центрів на визначення оптимального освітнього маршруту для кожної особи з ООП. При здійсненні комплексної оцінки використовуються міжнародні психодіагностичні методики: WISC-IV, Leiter-3, Conners-3, PEPS-3 та CASD. Більш детальніше про використанням ліцензійних інструментів для дослідження дітей з особливими освітніми потребами ознайомила практичний психолог центру Людмила Блоха.
Усі учасники зустрічі мали змогу ознайомитися із сучасним обладнанням кімнат центру: учителя-логопеда, дефектолога, реабілітолога і практичного психолога.

 

  

Переглядів: 503 | Додав: foodosvitanizhyn | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar