м.Ніжин, вул.Братів Зосим, 6
(04631)7-19-06

09:34
Презентація-практикум навчально-розвивального простору «Sвіт Технологій Майбутнього для початківців»

Відповідно до плану Міського центру професійного розвитку педагогічних працівників 10 лютого 2021 року в Ніжинській станції юних техніків для вчителів-предметів фізико-математичного циклу ЗЗСО міста відбулася презентація-практикум навчально-розвивального простору «Sвіт Технологій Майбутнього для початківців», що був створений у 2020 році за кошти громадського бюджету Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади. Це мотивуюче, захоплююче освітнє середовище для розвитку в ніжинських дітей актуальних навичок ХХІ століття та для вивчення ними сучасної інженерії та інноваційних технологій.

Директор Ніжинської СЮТ Щекотіхін В. В., методист Яременко Н. Г. та керівники гуртків Пархоменко Т. В., Нечваль О. О., Сидорець Т В., Піщанська О. В. ознайомили присутніх з обладнанням НВП «STEM для початківців» та продемонстрували його в дії. Учасники зустрічі також мали змогу оглянути виставку  STEM-проектів, які підготували гуртківці закладу, використовуючи набори LEGO Education WeDo 2.0, «Прості механізми», «Наука та технології», «STEAM Park». А ще й попрактикуватись у робототехніці, інженерному конструюванні, поринути у світ віртуальної реальності за допомогою VR-окулярів, помалювати 3D-ручкою. Захід проходив у переддень Міжнародного дня жінок у науці, тому усі представниці прекрасної половини людства отримали крім чудових вражень ще й символічні «STEM-валентинки», надруковані на 3D-принтері.

Учасники практикуму обговорили перспективи подальшого співробітництва, аби протягом 2021 року на повну потужність використовувати НВП «Sвіт Технологій Майбутнього для початківців» як ефективний інструмент мотивації здобувачів освіти ЗЗСО Ніжина, розширення спектру діяльності у вивченні предметів природничого циклу, розвитку в учнів креативності, демонстрації практичного використання STEAM  та зв’язку з предметами, які вивчаються у школі, популяризації сучасних технологій, інженерних знань як способу самореалізації та спрямування на вибір STEM-професій.

Переглядів: 130 | Додав: foodosvitanizhyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar