м.Ніжин, вул.Братів Зосим, 6
(04631)7-19-06

12:49
Добірка матеріалів та вебресурсів до Міжнародного дня толерантності (16 листопада)

   

      16 листопада 1995 року держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів толерантності, яка серед іншого підтверджує, що толерантність є не поступковою, а розумінням культурності нашого світу, проявом поваги та терпимості. Всі люди за свою іншу природу, але рівні у правах.

         Пропонуємо добірку матеріалів та вебресурсів до Міжнародного дня толерантності.

Мультиплікаційні фільми для дітей

  • "Халабудка"  - Мультфільм про старенький будиночок-халабудку, оточений сучасними будинками зі скла і бетону. Це повчальна та кумедна історія про те, що потрібно пам'ятати власне коріння.
  • "Подарунок"  - Зворушлива історія про дружбу, об'єднану спільним болем. За 4 хвилини ви змініть своє ставлення не лише до свого життя, а й навчіться розуміти чужу, особливу історію. Короткометражка «Подарунок» (The Present) зібрала близько 50 нагород і була показана на більш ніж 180 фестивалях, після чого її творець, німецький мультиплікатор Якоб Фрей, виклав фільм у відкритий доступ.
  • "Струни"  - Красива і зворушлива історія, яка за 10 хвилин проникає в самосіньке серце і дає можливість зрозуміти і відчути справжню цінність милосердя і дружби. Мультфільм про рівність, солідарність, дитячу мудрість, яку варто вчитися навіть дорослим.
  • "Тамара"  - Зворушливий короткометражний мультфільм про дівчинку Тамару, яка мріє стати танцівницею. Вона танцює під звуки музичної скриньки, не помічаючи нічого навкруги. Але чому так засмучується мама, коли бачить це?
  • "Скарлет"  - У центрі сюжету дівчинка на ім'я Скарлетт, у якій діагностували сарком Юінга (рак кісток). Щоб врятувати її життя, лікарям довелося ампутувати гомілку, і тепер Скарлетт змушена носити протез. Через це вона відчуває себе непотрібною і самотньою, а ще вона не може танцювати. Але одного разу мама, яка вірить у свою дочку, знову одягається на Скарлетт бальне плаття, і дівчинка знову стає своєю самою веселою дівчиною, з якою цікаво дружити і грати.
  • Маленька каструлька Анатоля/La petite casserole d`Anatole  -  Французькі мультиплікатори створили короткометражку, яка за допомогою метафори – каструльки, – допоможе навіть маленьким дітям зрозуміти, хто такі люди з особливими потребами та чому бути особливим – нормально.
Переглядів: 257 | Додав: foodosvitanizhyn | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar